bild_erik_hassle_536

Erik Hassle blev utnämnd till årets ambassadör 2011.

Erik Hassle föddes 1988 i Salem, Stockholm. Han har tre bröder och en syster. När Erik var 8 år flyttade familjen till det lilla samhället Bie utanför Katrineholm. Där gick han i skola, spelade fotboll i Bie GOIF och började även intressera sig för musik. Kompisarna Ante och Emil hade musicerande pappor med tillhörande replokal. Där hängde grabbarna flitigt. Det jammades och i bakgrunden snurrade vinyler med bland annat Creedence och Wilson Pickett. Till dessa föddes längtan om ett eget band.

Högstadiet valde Erik att gå vid Järvenskolornas musikklasser i Katrineholm. Dessa tre år gav mersmak, så när det var dags för gymnasiestudier valde Erik att söka till musikgymnasiet Rytmus, och kom förstås in! Sista året under ett uppspel i skolan hände det - Erik blev upptäckt! Han bjöds raskt in till en studio i Stockholm med fantastiska producenter och låtskrivare och ett samarbete kickades i gång.

Så småningom började Erik skriva egna låtar, vilka resulterade i debutalbumet Hassle som landade på skivdiskarna 2009. Hitlåtar som Are you leaving, Don´t bring me Flowers after I`m dead, Standing where you left me och Hurtful radades upp och klättrade på listorna. Intresset väcktes internationellt, och flytten gick till London. Ett kontrakt skrevs med legendariska skivbolaget Island Records. Erik Hassle är en av låtskrivarna bakom Shakiras och Rihannas duett "Can´t remember to forget you" (2014).bottom_erik_hassle_480